duminică, 20 februarie 2011

Un inceput dintr'o carte .

HELSTON , ANGLIA ,
SEPTEMBRIE 1854

Pe la miezul noptii , ochii ei prinsera , in sfarsit , forma . Aveau o privire de felina , pe jumatate hotarata , pe jumatate nesigura - intr'un cuvant , necazuri . Da , acea expresie era cum nu se poate de potrivita . Ochii ei se alungeau pana la fruntea fina si eleganta , la cativa centimetri de parul ei negru care'i cadea in valuri pe umeri . 
 Tinu foaia cu mana intinsa in fata , ca sa vada cat progresase . Era dificil sa lucreze fara s'o aiba in fata ochilor , dar , pe de alta parte , nu ar fi putut sa schiteze nimic in prezenta ei . De cand sosise ea la Londra - ba nu , de cand o vazuse prima data - fusese mereu nevoit sa o tina la distanta .
Cu fiecare zi care trecea , ea se apropia mai mult de el , si , in fiecare zi , lui ii era mai greu sa reziste . Acesta era motivul pentru care avea sa plece de dimineata - in India , in Americi , nu stia si nici nu'i pasa . Oriunde ar fi ajuns in cele din urma , i'ar fi fost mai usor decat sa ramana aici . 
Se apleca din nou asupra desenului , oftand in timp ce finisa cu degetul pata de carbune care inchipuia forma plina si imbufnata a buzei de jos . Hartia aceasta lipsita de viata  impostoare cruda , era singurul mod prin care o putea lua cu el . 
Apoi , indreptandu'si spatele in fotoliul imbracat in piele , o simti . Adierea calda care ii mangaie ceafa . 
Ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Helăăău ! :] Dă şi tu un coment . Hai că nu te doare mâna .